Tájékoztatásuk szerint a szervezet martonvásári kastélyparkban megtartott éves küldöttgyűlésén Takács Géza elnök hangsúlyozta, hogy a vetőmagágazat szabályokat betartó, részletekre figyelő, zárt rendszerben működik, továbbá tagjaik komoly intézkedéseket hoztak munkatársaik egészségének védelmére, ezért is volt zavartalan a hazai vetőmagtermelés. A szakember leszögezte: a járványhelyzet sem akadályozza azt, hogy a termelők mind minőségben, mind mennyiségben hozzájuthassanak a legkiválóbb vetőmagokhoz.
 
Az elnök rámutatott, hogy nagy figyelmet fordítanak az exporthoz kapcsolódó logisztikára, mert a vetőmagnak el kell jutnia a külföldi vásárlókhoz. Magyarország a világ élvonalához tartozik a vetőmagexportban, az ágazatban tevékenykedő vállalatok évente mintegy 170-190 milliárd forint értékű árut szállítanak világszerte - fűzte hozzá.
 
A küldöttgyűlésen bejelentették, hogy a szövetség az elmúlt évben háromoldalú megállapodást írt alá a Gabonatermesztők Országos Szövetségével és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával a posztregisztrációs fajtakísérletek folytatásáról, így a korábbi őszi búza és kukorica kísérletek mellett ettől az évtől az őszi káposztarepcét is tesztelik. A kísérletek azért fontosak a gazdálkodóknak, mert így objektív információkat tudnak szerezni az egyes fajtákról.