A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai 2019. április 9-én délben Nagyatád külterületén elfogták a 23 éves G. Máriót és a 32 éves V. Krisztiánt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2018 októberétől gépkocsival közlekedve, szervezetten, az ország különböző pontjain, zömmel nagyvárosi ipari parkokban és jellemzően a délelőtti órákban csukott, de nem zárt teherautókból és személygépkocsikból készpénzt vittek el. Valamennyi esetben a pénztárcát a járműben hagyták és annak ajtaját visszacsukták avégett, hogy a sértett minél később észlelje a bűncselekményt.

A több hónapig tartó nyomozási munka eredményeként a rendőrök azonosították és összehangolt rendőri akció keretében Nagyatád külterületén elfogták a két férfit. Őket a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták.   

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban 2019. április 10-én előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.