Rámutatott: július elsejétől közel két évtizedes szünet után indult el ismét a vonatközlekedés a balatonfenyvesi kisvasút csisztapusztai ágán. Imremajortól a kedvelt gyógyfürdőig teljes hosszban, mintegy 8 kilométeren építtette újjá a pályát a MÁV. Az első napokban, a hétvégét is beleértve csaknem ötezren utaztak a vonalszakaszon. Az 1500-at meghaladó vasárnapi utasforgalom a több ütemben helyreállított somogyszentpáli ág tavaly augusztusban tapasztalt legjobb számait is felülmúlja - ismertette.
 
Június végére egy kilométerrel hosszabbodott meg a Csömödéri Állami Erdei Kisvasút. A Mura Nemzeti Programban támogatott komplex fejlesztésben ezen felül közel két kilométeren építették át a szentpéterföldei vonalat, korszerűsítették a mozdonyparkot is.
 
Felidézte, hogy a  Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) tavalyig jórészt befejezte a nagycenki Széchenyi Múzeumvasút pályájának és járműparkjának rekonstrukcióját. Idén májusban forgalomba állt a teljes felújításon átesett Dmot motorkocsi, a fertőbozi fűtőházban pedig elkészült az új látogatóterasz.
 
Közlése szerint a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásának tavaly átadott felújítása után idén megkezdődik Csillebérc állomás rekonstrukciója is.