Az ÁSZ közleménye szerint a felfüggesztést a Kéznyújtás a Rászorultakért Közhasznú Alapítványnál kezdeményezték, mert nem volt elszámoltatható és átlátható az igénybe vett közpénzekkel való gazdálkodás.
 
A Menhely Alapítvány a működési és a gazdálkodási környezetét szabályszerűen alakította ki, azonban a szociális közfeladat ellátáshoz rendelt költségvetési támogatásokat nem tartotta nyilván - írták.
 
Tudatták, a Napvirág Idősek Otthona Nonprofit Szolgáltató Közhasznú Kft. nem alakította ki szabályszerűen a működési és a gazdálkodási környezetét, és nem igazolta a szociális ellátás közfeladathoz biztosított központi költségvetési támogatások szabályszerű felhasználását sem.
 
A "Harmónia K" Szociális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. és a SZOCEG Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. nem alakította ki a szabályszerű gazdálkodási környezetet, valamint a költségvetési támogatások átlátható felhasználásának feltételeit és módszereit - derült ki a vizsgálatból.
 
Az ÁSZ a Prizma Oktatási és Kulturális Alapítványnál pedig azt állapította meg, hogy az alapítvány nem szabályszerűen járt el a központi költségvetési támogatások igénylése, módosítása, elszámolása során, ezért a kapott közpénzek felhasználásának átláthatósága nem érvényesült.