A balesetek megelőzése érdekében folyamatos közlekedésrendészeti ellenőrzéseket végeznek a rendőrök a 81-es számú főúton. Az akcióban a Fejér, a Komárom-Esztergom és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vett részt. A Kisbéri Rendőrkapitányság illetékességi területén 2020. augusztus 31-én került sor a közlekedésbiztonsági ellenőrzésre, melynek fő célja, a balesetek megelőzése és az elkövettet jogsértések feltárása volt.

Az akció során a sebességellenőrzés mellett az előzés tilalmának, a záróvonal átlépésének, az elsőbbségadás szabályainak, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzését végezték a rendőrök. A hatékonyabb végrehajtás érdekében drónt is alkalmaztak, ami madártávlatból készített felvételt a menet közben szabálytalankodó járművekről, és azokat később megállították.         

A járőrök az adott útszakaszon több helyszínen mérték a sebességet, ugyanakkor a szabálytalankodó sofőröket a motoros rendőrök szűrték ki a forgalomból. A nap folyamán összesen 19 gépjárművezetőt ellenőriztek, akikkel szemben alkoholszondát is alkalmaztak az egyenruhások, azonban az alkoholszonda pozitív értéket egy esetben sem mutatott. A megengedett sebességet 5 járművezető lépte túl, akikkel szemben közigazgatási eljárás indult. Helyszíni bírság kiszabására 13 esetben került sor.