Móron, 2019. októberében és november elején ismeretlen elkövető több helyi ingatlanba betört, ahonnan különféle műszaki cikkeket, kerti- és kézi szerszámokat, fűnyírót, búvárszivattyút, valamint elektromos ágdarálót tulajdonított el. Az elkövetés környezetében a rendőrök adatgyűjtést hajtottak végre, melynek során 2019. november 3-án délelőtt a bűncselekménnyel összefüggésben három férfit állítottak elő a Móri Rendőrkapitányságra.

A nyomozati cselekmények eredményeként a nyomozók aznap este elfogtak egy 33 éves móri lakost, akiről megállapították, hogy részt vett a lopásokban. A férfi lakásán tartott kutatás során a rendőrök a lopásokból származó tárgyakat megtalálták és lefoglalták.

W. Dávid bűnügyi felügyeletét korábban a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte, és engedélyezte, hogy a férfi munkába járhasson. A móri lakos ezeket az alkalmakat lopásra használta ki. 

W. Dávidot a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki többrendbeli lopás bűntett elkövetése miatt, majd őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását, melyet az illetékes bíróság 2019. november 6-án elrendelt.